Leseni športni pod NEOSHOK

Leseni športni pod Connor Sports Neoshok - konstrukcija

Connor Sports NEOSHOK je plavajoči sistem športne podlage z visoko trdnostjo in enakomernostjo, ki je sestavljen iz javorjevega parketa, podkonstrukcije iz plošč iz vezanega lesa, prožnih blažilcev NeoShok in parne zapore.

Lesen športni pod NEOSHOCK ima izredne rezultate pri absorbciji udarca (shock absorption 64%) in s tem pri zaščiti športnikov. Preprečuje prekomerno upogibanje in zmanjšuje vibracije. Zasnovan je tako, da omogoča pretok zraka pod dnom. Dvoslojna podkonstrukcija iz vezanih plošč omogoča stabilnost in enotnost sistema. Primeren je tudi za talno gretje v estrihu ali direktno pod parketom, z dodatno podkonstrukcijo.

Bistveni amortizacijski element pri lesenem športnem podu Connor NEOSHOCK je dvostopenjski blažilec (čep), ki omogoča absorbcijo blažjih obremenitev s prvo stopnjo amortizacije in težjih obremenitev z drugo stopnjo amortizacije. To pripomore k veliki ublažitvi udarcev, ne glede na jakost udarca ter s tem k zmanjšanju poškodb igralcev. Blažilec (čep) je izdelan iz posebnega PU materiala, kateri ima spominsko strukturo in se po razbremenitvi povrne v prvotni položaj (ne glede na moč obremenitve). Čepi so zelo odporni na obrabo in imajo dolgo življenjsko dobo.

Izvedeni projekti – več na podstrani REFERENCE:

 

 

Oroszlany
Dornberg
Gyor